بهترین راه های تقویت مژه + علل ریزش مژه، بایدها و نبایدها

- علل شایع ریزش مژه
- مراحل مراقبت از مژه برای داشتن مژه های ضخیم تر
- بهترین راه های تقویت مژه
- روش های دیگر برای داشتن مژههای عالی
- کارهایی که نباید در مسیر داشتن مژه های بلند و پرپشت انجام دهید
- سرم های تقویت کننده مژه
- چه مدت طول می کشد تا مژه ها رشد کنند؟
- در صورت نیاز برای رشد و تقویت مژه با پزشک خود مشورت نمایید
مقدمه: یکی از جذابترین ویژگیهای یک خانم مژههای بلند، پرپشت و تیره است. در حالی که برخی با مژه های زیبا به دنیا می آیند، بقیه ما باید راه هایی برای رسیدن به آن بیابیم. ریمل فقط یک راه حل سریع برای یک مشکل پایدار است. راه های مختلفی برای تقویت مژه ها به رشد ضخیم تر، بلندتر و سالم تر وجود دارد. مژه های ضخیم علاوه بر محافظت از چشمان شما در برابر شن، گرد و غبار و مواد زائد، به آرایش چشم زیبایی جادویی می بخشد. با این حال، گاهی اوقات به دلیل عوامل مختلف از جمله افزایش سن و شرایط پزشکی، مژه ها تمایل به افتادن و نازک شدن دارند. مژه های کم پشت یا نازک تحت شرایطی به نام هیپوتریکوز مژه می افتند. افراد مبتلا به ریزش مو، گاهی اوقات نازک شدن مژه ها را نیز تجربه می کنند. مطمئناً، میتوانید به اکستنشن یا مژههای مصنوعی متوسل شوید، اما این فقط ریزش مژههای طبیعی را افزایش میدهد، بدون اینکه به خشکی ناشی از آن اشاره کنیم، که باعث شکستگی بیشتر مژه ها می شود. در این مقاله می خواهیم بهترین راه های تقویت مژه را بررسی کنیم پس حتما با ما همراه باشید.
علل شایع ریزش مژه
دلایل زیادی وجود دارد که افراد بیشتر از حد متوسط مژه از دست بدهند.
- تحریک ناشی از لوازم آرایشی: ماندن آرایش چشم برای مدت طولانی، استفاده و حذف اکستنشن مژه و استفاده از فر مژه (گرم شده یا بدون حرارت) می تواند به مژه ها آسیب برساند و ریزش آن را تسریع کند. ریزش مژه همچنین میتواند ناشی از حساسیت به ریمل و چسب مورد استفاده برای اکستنشن مژه و مژه مصنوعی باشد.
- بلفاریت: خارش یا سوزش همراه با قرمزی یا تورم پلک ها ممکن است نشان دهنده بلفاریت باشد. این وضعیتی است که زمانی اتفاق می افتد که غدد چربی در نزدیکی پایه مژه ها باعث التهاب مزمن و مشکلاتی در فولیکول های مژه می شود.
- تریکوتیلومانیا: این وضعیتی است که در آن پریشانی عاطفی یا روانی باعث می شود که فرد به طور معمول مژه های خود را بیرون بیاورد.
- افزایش سن: این شایع ترین علت ریزش مژه است که با افزایش سن، هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار می دهد.
- یائسگی: از آنجایی که استروژن نقش مهمی در تولید کلاژن برای حفظ پوست و موی سالم دارد، کاهش سطح آن در دوران یائسگی ممکن است منجر به نازک شدن مژه ها شود.
- عدم تعادل هورمونی: عدم تعادل هورمون تیروئید می تواند منجر به آسیب پوست و ریزش مو شود.
مطلب پیشنهادی: رنگ مو در دوران پریود چه مشکلی دارد؟ راه حل چیست؟
مطلب پیشنهادی: اگر مو چرب باشد رنگ می گیرد؟ مو تمیز یا چرب کدامیک برای رنگ کردن بهتر است؟
مراحل مراقبت از مژه برای داشتن مژه های ضخیم تر
مراقبت مناسب به رشد مژه های بلندتر و پرپشت تر کمک می کند. برای مراقبت از مژه های خود نکات زیر را دنبال کنید:
- همیشه آرایش و کثیفی را بشویید. آرایش چشم خود را با یک پاک کننده آرایش ملایم مانند آب میسلار پاک کنید. یک تکه پنبه را در محلول خیس کنید و پد را به مدت ده ثانیه روی چشم خود فشار دهید تا آرایش چشم شما کاملا پاک شود. از حرکات ملایم استفاده کنید و از کشیدن مژه خودداری کنید. استفاده از یک شوینده مبتنی بر روغن را در نظر بگیرید که آرایش و آلودگی را از بین می برد و در عین حال مژه ها را آبرسانی و مرطوب می کند. تجمع مواد آرایشی و کثیفی می تواند مژه های شما را تحریک و خشک کند و باعث عفونت چشم و ریزش مژه های شما شود. با شستن روزانه صورت، سلامت مژه ها را تقویت کنید.
- مژه های خود را برس بزنید. با استفاده از اسپولی یا چوب ریمل تمیز، مژه های خود را با حرکات ملایم و رو به بالا برس بزنید. برس زدن مژه ها گره های مژه را باز می کند و این باعث می شود مژه های شما صاف رشد کنند. همچنین میتوانید مژههای خود را برس بزنید تا هرگونه آلودگی یا گرد و غبار باقیمانده به موهای مژهتان از بین برود.
- رژیم غذایی سالم داشته باشید. ایجاد تغییرات در رژیم غذایی می تواند به سلامت مژه شما نیز کمک کند. ترکیب غذاهایی که از رشد مو حمایت می کنند و حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند مانند ماهی، سبزیجات برگدار و آووکادو به مژه های شما مواد مغذی لازم برای رشد ضخیم و قوی می دهد.
- به مژه های خود استراحت بدهید. لایههای ضخیم ریمل و اکستنشنهای سنگین مژه به فولیکولهای مو فشار میآورند و به مژهها آسیب میزنند. هفتهای یکبار استراحت آرایشی کنید تا به مژههایتان فرصتی برای جوانسازی بدهید. اگر خارش و سوزش چشم و خشکی مژهها دارید، سعی کنید چند روز یا چند هفته بدون آرایش باشید. همچنین استفاده از فر مژه و مژه مصنوعی را که باعث ضعیف شدن موها و ریزش آنها می شود، محدود کنید.
مطلب پیشنهادی: بهترین ویتامین برای خشکی مو به همراه مکمل های غذایی
بهترین راه های تقویت مژه
بسیاری از مواد طبیعی برای مژه های ما مفید هستند. اکثر آن ها به راحتی در خانه هایمان پیدا می شوند.
روغن ها
روغن هایی مانند ویتامین E، روغن کرچک، روغن زیتون و حتی ژله نفتی تاثیر مثبتی روی مژه ها دارند. یک چوب ریمل یکبار مصرف را به روغن دلخواه آغشته کنید و مژه ها را از پایه تا نوک بپوشانید. بگذارید یک شب روی آن بماند. مراقب باشید هیچ روغنی به چشم خود نمالید. این روغن ها فولیکول مو را مرطوب کرده و رشد سالم را تشویق می کنند.
حمام چای سبز
حمام چای سبز راهی عالی برای داشتن مژه های بلندتر و تیره تر است. به سادگی یک فنجان چای سبز (بدون شکر!) درست کنید و صبر کنید تا خنک شود. یک تکه پنبه را در آن آغشته کنید و مایع گرم را روی مژه های خود بکشید. چای سبز مملو از آنتی اکسیدان های مفید برای حفظ سلامت مژه ها است و کافئین و فلاونوئیدها رشد مجدد مژه های ریخته شده را تحریک می کنند.
آلوئه ورا
آلوئه ورا یک تونیک فوق العاده برای طراوت چشم و کمک به حفظ مژه های شاداب و تیره است. سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که سلامتی را تقویت کرده و رشد سلول های جدید را تشویق می کند. برای خشکی پوست و لکه های قرمز نیز خوب است.
سرم مژه
سرم های مژه زیادی در بازار وجود دارد. فرمول آنها برای تسریع با چرخه رشد و کمک به تقویت و حفظ آن طراحی شده است.
دارو های شیمیایی
بیماتوپروست (لاتیس) تنها دارویی است که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تایید شده است که باعث بلندتر و ضخیم شدن مژه ها می شود. در ابتدا به عنوان دارویی به نام Lumigan برای درمان گلوکوم ساخته شد، اما محققان دریافتند که رشد مژه یک عارضه جانبی است.
پزشک شما می تواند لاتیس را تجویز کند که به طور منظم آن را روی خط مژه پلک فوقانی (نه پلک پایین) بمالید. در صورت استفاده روزانه حداقل به مدت دو ماه نتایج کاملی را ارائه می دهد. هنگامی که شروع به استفاده از Latisse کردید، برای حفظ نتایج باید به طور منظم از آن استفاده کنید. در غیر این صورت مژه های شما به حالت قبلی خود باز می گردند.
محققان می گویند Latisse ایمن و موثر است و برای اکثر افراد حداقل عوارض جانبی دارد. عوارض جانبی احتمالی عبارتند از:
- خارش و قرمزی چشم
- خشکی چشم
- پلک های تیره شده
- رنگدانه قهوه ای تیره در عنبیه (قسمت رنگی چشم)
- رشد مو در صورت دور چشم در صورت استفاده نامناسب از دارو روی پلک ها
بسیار مهم است که داروهای بلند کننده مژه و سایر مواد را از چشم دور نگه دارید. چشم ها بسیار شکننده هستند. ورود مواد خارجی به چشم می تواند باعث کاهش بینایی و در موارد شدید کوری شود.
روش های دیگر برای داشتن مژههای عالی
استفاده منظم از مواد طبیعی و سرم ها تنها اولین قدم برای به دست آوردن مژه های رویایی شماست. مژه های عالی نیز نیاز به توجه بیشتری دارند. فراموش نکنید که برای بهترین نتیجه، این نکات ویژه را در برنامه مراقبت از مژه خود به عنوان بهترین رها های تقویت مژه بگنجانید.
• مژه هایتان را ماساژ دهید
ماساژ شبانه پلک ها با تحریک فولیکول های مو به رشد سالم کمک می کند. از فشار دادن زیاد خودداری کنید. یک لمس ملایم تمام چیزی است که برای تقریباً 60 ثانیه لازم است. انجام این کار هنگام استفاده از روغن طبیعی یا آلوئه آسان است.
• مژه ها را تمیز کنید
بسیار مهم است که مژه های خود را هر شب تمیز کنید. تمام مواد آرایشی و مواد زائد را از روز پاک کنید. تعجب خواهید کرد که چقدر ذرات ریز خاک در هوای اطراف ما وجود دارد. تمیز کردن مژه هایتان هر شب به حفظ سلامت آنها کمک می کند.
• رژیم غذایی سالم داشته باشید
درست مانند موهای روی سر، مژه ها نیز به سلامت بدن واکنش نشان می دهند. آنها برای رشد و درخشش به مواد معدنی و ویتامین های خاصی نیاز دارند. اگر رژیم غذایی سالمی نداشته نباشید، نمی توانید موهای سالمی داشته باشید. شما باید غلات کامل و کربوهیدرات های سالم بخورید تا بدن خود را در حالت بهینه حفظ کنید. همچنین تعداد بی شماری از مکمل های ویتامین برای رشد مو وجود دارد.
• کمپرس های گرم/سرد استفاده کنید
یک یا دو بار در هفته، کمپرس چشم گرم و سرد را به طور متناوب به مدت تقریباً پنج دقیقه تغییر دهید. هر چند بار که دوست دارید تکرار کنید. این فعالیت نه تنها اعصاب و ماهیچه های اطراف چشم را برای تقویت رشد مو تحریک می کند، بلکه علائم چین و چروک را نیز کاهش می دهد.
• صبور باشید
چرخه رشد مژه ها شامل سه مرحله است: کاتاژن (فاز خفته)، تلوژن (مرحله ریزش) و آناژن (مرحله رشد). به گفته دکتر گراف، مژه های شما بیشتر زمان خود را در فاز کاتاژن و تلوژن می گذرانند، بنابراین طبیعی است که قسمت رشد مدتی طول بکشد. ممکن است سه ماه طول بکشد تا مژه های شما حتی با تکنیک های مناسب رشد کنند. اگر فوراً نتیجه را مشاهده نکردید خیلی ناامید نشوید ممکن است مژه های شما برای رسیدن به فاز مناسب به زمان نیاز داشته باشند.
کارهایی که نباید در مسیر داشتن مژه های بلند و پرپشت انجام دهید
برای معرفی بهترین راه های تقویت مژه باید کارهایی که باعث ریزش و تاثیر منفی روی مژه ها می شود را نیز توضیح دهیم. اگر میخواهید مژههای بلندتری داشته باشید، کارهایی وجود دارد که نباید انجام دهید. بسیاری از ما حتی به کارهایی که روزانه انجام می دهیم و برای سلامت مژه هایمان مضر است فکر نمی کنیم.
• چشمان خود را نمالید
نمالیدن چشم ها در زمان های خاصی سخت است، به خصوص زمانی که احساس خستگی می کنید باعث می شود که بخواهید چشمان خود را با عصبانیت مالش دهید. چشمان شما بسیار ظریف هستند و این کار می تواند باعث ریزش مژه ها یا آسیب به مویرگ های کوچک شود.
• از پاک کننده های خشن استفاده نکنید
هر چیزی که برای چشم خود استفاده می کنید باید ملایم باشد. از پاک کننده آرایش گرفته تا کرم شب، محصولاتی را انتخاب کنید که پارابن یا دانه های پاک کننده ندارند. نه تنها می تواند مژه ها را از بین ببرد، بلکه این محصولات می توانند باعث ایجاد خطوط و چین و چروک زودرس شوند.
• مژه های مصنوعی را برای مدت طولانی نگه ندارید
مژههای مصنوعی از دهه 1920 وجود داشتهاند و زمانی که نمیتوانید مژههای بلندی داشته باشید، هنوز یک جایگزین مناسب هستند. آنها در همه اندازه ها، شکل ها و حجم ها هستند، بنابراین می توان هر روز ظاهر مژه های خود را تغییر داد اما این نوع مژه ها می توانند مضر باشند و شانس شما را برای از دست دادن مژه های سالم افزایش می دهند. مژه مصنوعی با چسب یا نوار مغناطیسی به مژه می چسبد و هنگام جدا کردن آن ممکن است مژه های سالم خود را هم بکنید.
سرم های تقویت کننده مژه
همانطورکه گفته شد یکی از بهترین راه های تقویت مژه ، سرم ها هستند. اگر از مصرف داروهای شیمیایی دوری می کنید و دوست دارید سریع تر به مژه های بلند و پرپشت برسید استفاده از سرم های تقویت کننده مژه بهترین راه حل است.
هزاران سرم برای رشد مژه با اثربخشی ثابت شده در بازار وجود دارد. ماده فعال در بسیاری از سرم ها لاتیس بیماتوپروست است که در مطالعات بالینی نشان داده شده است که مژه ها را بلندتر، ضخیم تر و تیره تر می کند. این کار با طولانی کردن زمان ماندن فولیکول در مرحله رشد کار می کند.
لاتیس معمولاً بهعنوان «استاندارد طلا» شناخته میشود، و اثربخشی آن ثابت شده است. سرم طبیعی و ایمنی را که دوست دارید پیدا کنید و آن را دو بار در روز با یک برس تمیز استفاده کنید.
در سرم های رشد مژه به عنوان یکی از بهترین راه های تقویت مژه به چه نکاتی توجه کنیم؟
- اثربخشی: به بررسی هایی نگاه کنید که نتایج کوتاه مدت و بلندمدت را فهرست می کنند
- لیست مواد تشکیل دهنده: اگر به دنبال هیدراتاسیون هستید، از هر گونه آلرژن شناخته شده ای که ممکن است بر شما تأثیر بگذارد اجتناب کنید.
- کاربرد و سهولت استفاده: اگر از آن دسته افرادی هستید که به اپلیکاتور نیاز دارید، به نحوه بسته بندی محصول توجه کنید. بسیاری از آنها دارای چوبی مانند ریمل هستند، اما برخی از آنها روغن های ساده یا سیستم های پمپ هستند.
- قیمت و اندازه محصول: توجه کنید، زیرا این موارد بسیار متفاوت هستند!
- اهداف شخصی: برخی از سرم های مژه برای بلند شدن بهتر هستند در حالی که برخی دیگر بر روی حجم یا رشد مجدد تمرکز دارند.
چه مدت طول می کشد تا مژه ها رشد کنند؟
سرعت رشد مژه ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به عوامل مختلفی مانند دلیل ریزش مژه، سلامت فولیکول های مو، ژنتیک، سن و سلامت کلی بستگی دارد. در بیشتر موارد، بین 6 هفته تا 3 ماه طول می کشد تا مژه ها به طور کامل رشد کنند. اما اگر مژه های خود را با قیچی مژه خیلی کوتاه کرده اید، در عرض 2 تا 3 هفته دوباره رشد می کنند. به خاطر داشته باشید که به طور منظم از مژه های خود مراقبت کنید تا بهترین رشد را مشاهده کنید.
در صورت نیاز برای رشد و تقویت مژه با پزشک خود مشورت نمایید
درست مانند موهای روی سر، مژه ها به طور طبیعی می ریزند و هر شش تا 10 هفته یکبار در یک چرخه مداوم جایگزین می شوند. از دست دادن یک تا پنج مژه در روز طبیعی است. نازک شدن مژه ها بخش دیگری از روند پیری است، بنابراین اگر به نظر می رسد که مژه های شما همان بلندی و پرپشتی قبلی را ندارند، نگران نباشید.
در بیشتر مواقع، مقداری ریزش و نازک شدن کاملا طبیعی است و جای نگرانی نیست. با این حال، مژه های شما ممکن است به دلیل مواردی مانند محصولات نامناسب چشم، داروهای جدید و بیماری های زمینه ای شکننده شوند، بنابراین اگر ریزش مژه شما قابل توجه است، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
مطلب پیشنهادی: نحوه تشخیص و درمان ریزش مو
مطلب پیشنهادی: ریزش مو چیست؟ + علائم و علل ریزش مو
سان وی2024-12-30T17:55:12+03:30دسامبر 30, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: مراقبت از پوست یکی از جنبه های مهم در حفظ سلامت و زیبایی است که تأثیر قابل توجهی بر ظاهر و اعتماد به نفس افراد دارد. پوست به عنوان بزرگترین اندام بدن، در [...]
سان وی2024-12-30T16:37:40+03:30دسامبر 30, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: رتینول به روشن شدن پوست کدر، کاهش جوش با تنظیم تولید چربی، و کاهش ظاهر لک های پوستی، خطوط ریز و چین و چروک کمک می کند. استفاده طولانی مدت از رتینول می [...]
سان وی2024-12-30T14:44:10+03:30دسامبر 30, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: زمستان فصلی است که پوست در معرض شرایطی قرار می گیرد که می تواند آسیب هایی مانند خشکی، ترک خوردگی و حساسیت را به همراه داشته باشد. هوای سرد و خشک بیرون و [...]
سان وی2024-12-28T18:01:15+03:30دسامبر 28, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: علت خشکی پوست حتی بعد از استفاده از مرطوب کننده می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. یکی از علل شایع این مشکل، انتخاب نامناسب مرطوب کننده است. برخی از مرطوب کننده ها توانایی [...]
سان وی2024-12-28T14:02:12+03:30دسامبر 28, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: پوست یکی از مهم ترین ارگان های بدن است که نقش اساسی در حفاظت از بدن و زیبایی فرد دارد. انواع مختلف پوست از جمله پوست خشک و پوست دهیدراته، دارای ویژگی ها [...]
سان وی2024-12-28T13:56:26+03:30دسامبر 27, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: نحوه کاهش چربی پوست موضوعی است که بسیاری از افراد با پوست چرب به دنبال آن هستند. قبل از اینکه نکات و محصولات مراقبتی برای پوست چرب را بررسی کنیم، باید به یاد [...]
سان وی2024-12-27T19:05:29+03:30دسامبر 27, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: در پرداختن به موضوع ویتامین های مناسب پوست چرب خوراکی و موضعی بهتر است بدانید که پوست چرب یکی از انواع پوست هایی است که نیاز به مراقبت خاص دارد. این نوع پوست [...]
سان وی2024-12-27T17:44:55+03:30دسامبر 27, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: قبل از پرادختن به روتین مراقبت از پوست چرب زنان دهه 40 بهتر است بدانید که پوست چرب در زنان دهه 40 به مراقبت ویژه ای نیاز دارد، زیرا با افزایش سن، تغییرات [...]
سان وی2024-12-27T17:06:34+03:30دسامبر 27, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: قبل از پاسخ به سوال آیا پوست چرب را باید مرطوب و آبرسانی کرد؟ بهتر است بدانید که پوست چرب یکی از انواع پوست است که به دلیل تولید بیش از حد چربی [...]
سان وی2024-12-16T20:29:11+03:30دسامبر 16, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: واقعیت این است که برای اکثر ما، از جمله خود من، آکنه هایی مانند جوش های سرسیاه، سرسفید، برجستگی ها و کیست ها بخشی از زندگی روزمره هستند. اغلب، این نوع جوش ها [...]